Slavonski Brod zgrožen najavama Dodika iz Moskve: Neće oni stati, oni se šire u petrokemijski biznis?

Slavonski Brod zgrožen najavama Dodika iz Moskve: Neće oni stati, oni se šire u petrokemijski biznis?

Foto: Arhiva

MILORAD DODIK, čelnik Republike Srpske, najavio je na sastanku s predstavnicima ruske kompanije "Zarubežnjeft" uspjeh projekata u vezi rafinerija nafte u tom dijelu Bosne i Hercegovine. 

 "Važno je da smo čuli potvrdu uspješnog nastavka suradnje na revitalizaciji rafinerija u Brodu i u Modriči. Postoji veliki interes i optimizam što se tiče ruske strane u vezi realizacije tog projekta", rekao je Dodik na BiH medije dodajući da je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao da zna gdje se nalaze rafinerije. 
 
Ovakva najava iz Moskve uzbunila je danas stanovnike Slavonskog Broda koji s nestrpljenjem očekuju za ponedjeljak najavljeni sastanak  ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića s  ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministricom za ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Sastanak se održava nakon nedavne izjave Srebrenke Golić da se'rafinerija obavezala da će do 2017. godine provesti čitav niz mjera za unapređenje tehnološkog procesa da bi se smanjila emisija štetnih plinova', ali i najave ministra Zmajlovića o mogućoj međunarodnoj tužbi Hrvatske protiv BiH. Posljednji izvještaj Državnog hidrometeorološkog zavoda pokazao je da je zrak u Slavonskom Brodu 2012. godine bio zagađen sumporovodikom, lebdećim česticama i ozonom, što je treći po redu takav godišnji izvještaj", podsjeća lokalni ebrod.net.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara