Slavonski obrtnici o Linićevoj blokadi računa: Polovica obrta neće opstati

Foto: Al Jazeera

POREZNA uprava sjela je na račune obrtnika koji nisu podmirili svoja dugovanja.

Polovica obrta sasvim sigurno neće opstati i morat će prestati s radom, smatra predsjednik županijske obrtničke komore Dragutin Grabrović.

"Netko tko ima jednog zaposlenog i već u mjesec dana je u problemu. Ne treba čekati pola godine, godinu kao što se događalo do sada u nekim velikim tvrtkama da su bili dužni čak i milijune kune, a ovdje će za dvije tisuće kuna dovesti do zatvaranja poslovanja", kaže Grabrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Komori ne misle da se dug treba zaboraviti, ali je 2000 kuna premali limit za stavljanje u blokadu bilo kojeg obrtnika, posebno onih koji nisu kronične neplatiše.

"U ovoj zemlji su obrtnici ti koji još rade i nešto privređuju, uplaćuju u državni proračun, a mogu reći sa sigurnošću da je sva imovina obrtnika u 100-postotnom vlasništvu države Hrvatske. Za razliku od velikih centara, velikih firmi gdje mi ne znamo tko je vlasnik i kuda ide taj novac".

Nedopustivim smatra i da se obrtnicima, koji duguju nešto veći iznos između 20 i 30 tisuća kuna, plijeni imovina. Kako bi i mogli podmiriti dug, pita se predsjednik županijske obrtničke komore, s obzirom na opću nelikvidnost u državi i nemogućnost naplate potraživanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara