Slovenski mediji o detaljima sastanka Pusić-Erjavec: "Erjavec je u pauzama zvao premijera Janšu"

Slovenski mediji o detaljima sastanka Pusić-Erjavec: "Erjavec je u pauzama zvao premijera Janšu"

Screenshot: delo.si, 24ur.com

SLOVENSKI mediji naveliko su se danas raspisali o jučerašnjem sastanku ministara vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije, ali, baš kao i u našoj zemlji, ni u Sloveniji nisu poznati detalji jučer postignutog dogovora o Ljubljanskoj banci.

Većina slovenskih medija ipak naglašava kako se radilo o vrlo produktivnom sastanku koji je "nadmašio sva očekivanja", a prenose i riječi ministrice Pusić kako se radi o vrlo inovativnom rješenju koje će zadovoljiti obje strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Delo" je sastanak opisalo kao znak da je rješenje pitanja Ljubljanske banke vrlo blizu te dodaje kako slovenski parlament, u slučaju da slovenska strana ne odstupi previše od svojih prvotnih zahtjeva, ne bi trebao imati problema s dvotrećinskom potvrdom ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora.Mediji navode i da je slovenski ministar Erjavec tijekom jedne od pauze telefonom kontaktirao premijera Janeza Janšu kako bi se s njim konzultirao o pojedinim pitanjima. Mariborski dnevnik "Večer" pak u svojem izvještaju o službenom posjetu predsjednika Boruta Pahora Austriji navodi da je bio "obilježen sjenom dilema oko Ljubljanske banke i ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora".

Premijeri Janez Janša i Zoran Milanović imat će danas priliku o slučaju Ljubljanske banke razgovarati na summitu u Bruxellesu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara