Slovensko veleposlanstvo odustalo od svečanog prijema i novac odlučilo darovati djeci iz Gunje

Slovensko veleposlanstvo odustalo od svečanog prijema i novac odlučilo darovati djeci iz Gunje

Foto: Hina

NAKON katastrofalnih poplava koje su u svibnju pogodile Slavoniju, slovensko veleposlanstvo odreklo se ovogodišnjeg prijema povodom Dana državnosti Republike Slovenije te je umjesto toga odlučilo donirati novčanu pomoć najmlađim stanovnicima s poplavljenih područja, priopćeno je iz Veleposlanstva Republike Slovenije.

U skupljanju donacija zaposlenicima veleposlanstva pridružili su se počasni generalni konzul Republike Slovenije u Splitu Branko Roglić, Slovenski dom Zagreb, Vijeće slovenske nacionalne manjine grada Zagreba, Poslovni klub slovensko hrvatskih gospodarstvenika te slovenske tvrtke Triglav Osiguranje, Calcit Lika, Petrol Hrvatska i Fragmat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proteklim je tjednima tako skupljeno 24.000 kn koje će se u četvrtak predati vodstvu Društva osoba s invaliditetom "Zvjezdice" iz Gunje, dodaje se u priopćenju Veleposlanstva Republike Slovenije.

Zvjezdice iz Gunje su udruga koja skrbi o djeci s posebnim potrebama i postoje od kraja 2005. godine. U programe koji su podijeljeni u tri skupine (predškolci, osnovnoškolci i mladi) prije poplava uključeno je bilo dvadesetak korisnika. Prostor Zvjezdica kao i njegov okoliš bili su prije poplave jako lijepo uređeni i dostatno opremljeni s didaktičkim materijalom i opremom prilagođenom djeci s posebnim potrebama. Katastrofalna poplava uništila je Zvjezdicama sav inventar i svu dokumentaciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara