Službenica banke u Sisku krala novac s računa građana: U džep spremila nekoliko stotina tisuća kuna

Službenica banke u Sisku krala novac s računa građana: U džep spremila nekoliko stotina tisuća kuna

Foto: Ilustracija

POLICIJSKI službenici PU sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjom Siščankom zbog sumnje da je na štetu deset osoba s područja županije te jedne sisačke novčarske ustanove, počinila kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave te kazneno djelo posebni slučajevi krivotvorenja isprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena od travnja 2009. do prosinca 2011. godine kao zaposlenica oštećene novčarske ustanove, iskoristivši svoj položaj i ovlasti, krivotvorila potpise oštećenih građana na nalozima za prekide oročenja i na nalozima za isplatu novčanih sredstava te unosila neistinite podatke o stanju štednje i dopisivala određene podatke u ugovore.

Na taj je način s računa oštećenih građana i bez njihovog znanja izvršila prekide oročenja te sebi isplatila više stotina tisuća kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 35-godišnjakinja je zbog navedenih kaznenih djela predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara