Snažni potresi pogodili Tursku i Makedoniju: Ljudi u panici bježali na ulicu

Ilustracija: AFP

POTRES jačine 5,1 stupanj prema Richteru noćas su pogodili zapadni dio Turske, a podrhtavanje zemlje se osjetilo i u Istanbulu.

Osim panike i straha građana koji su istrčali na ulice, nisu zabilježene veće štete ili ozlijeđene osobe. Potres se osjetio i u susjednoj Bugarskoj, u pokrajinama Burgas, Nessebar, Plovdiv i Kardzhali. Potres je zatresao područje nedugo nakon pomoći.

Dva potresa pogodila Makedoniju

Epicentar potresa bio je u Mramornom moru, nekoliko kilometara od grada Takirdag na dubini od 10 kilometara. Nakon najjačeg su se osjetila još dva slabija naknadna potresa. Za sada nema izvještaja o štetama ili ozlijeđenima, ali je sigurno da je potres izazvao paniku među ljudima.

Makedonska agencija MIA je izvijestila da su dva potresa jačine 5 stupnjeva pogodila tu državu jutros u 5:44 i 5:49 sati. Podrhtavanje zemlje se osjetilo u Skopju, Ohridu, Bitoli, Kruševu i Valadnovu. Drugi potres je bio malo slabiji. Epicentar potresa bio je u regiji planine Ilinska u jugozapadnoj Makedoniji. Makedonski mediji ne izvještavaju o štetama i ozlijeđenima u potresu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara