Snažno nevrijeme na zadarskom području: Munja udarila u tržnicu, dvije žene ozlijeđene

Ilustracija: eZadar.hr

TIJEKOM jakog nevremena koje je jutros pogodilo zadarsko područje, munja je udarila u zadarsku tržnicu pri čemu su dvije žene ozlijeđene i prevezene su u bolnicu.

U zadarskoj Općoj bolnici doznaje se da su žene stabilno te da su zadržane na promatranju.

Zadarski Županijski Centar 112 izvijestio je da je jutros oko 7.30 sati ispred trgovine na gradskoj tržnici došlo do udara munje i da su pritom ozlijeđene dvije osobe koje su djelatnici Hitne medicinske pomoći prevezli u Opću bolnicu Zadar.

Zadar je tijekom jutra pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme, a samo od 7 do 8 sati na zadarskom području palo je 15 litara kiše po metru četvornom.

Nešto prije 6 sati u Parku prirode Telašćica buknuo je požar najvjerojatnije uslijed udara munje. Kako je u međuvremenu počela kiša, vatra se nije proširila. Na terenu još uvijek dežuraju vatrogasci DVD-a Sali.

Munja je pogodila dok je pričala na mobitel

Prema neslužbenim informacijama jedna od ozlijeđenih žena je prodavačica na tržnici, a u trenutku udara munje razgovarala je mobitelom, prenosi HRT Radio Zadar.

Doktorica Melanija Ražov Radas sa Hitnog bolničkog prijema kaže: "U pitanju su dvije žene i one su stabilno. Ništa se za sada nije kod njih ozbiljno dogodilo, znači nikakva ozbiljna posljedica, sada u ovom prvom satu opservacije. No, one će se promatrati idućih pet-šest sati. Takva je naša rutina, gdje se promatraju rad i frekvencije srca, vrijednosti krvnoga tlaka, te će se ponavljati različiti laboratorijski nalazi, da vidimo ima li eventualno kakvih posljedica. U ovom trenutku su dobro i stabilno, bez ikakvih poremećaja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara