Snijeg zabijelio Drniš i Plitvička jezera!

Foto: drnisnews, Darko Dragojević/ Crometeo

DRNIŠ je danas oko 15 sati pogodilo snažno nevrijeme, u sklopu kojeg je padala i tuča veličine oraha, javlja drnisnews. Kroz tuču se "probilo" i nekoliko pahulja snijega, pa su stanovnici svoje prilaze morali čistiti lopatama.

Početak novog radnog tjedna nikako nije miran na drniškom području na koje se srušilo grmljavinsko nevrijeme donoseći kišu i tuču. Najjača tuča zabilježena je upravo u Drnišu, a prema javljanju mjestimice su padali komadi veličine oraha.

Potpuni kaos zavladao je na prometnicama. Kolona na Moseću iz Šibenika u pravcu Drniša bila je duga preko kilometra, a i na ostalim cestama u gradu prometovalo se otežano, zbog čega su pozvane ralice.  Pod ledom se urušio krov obiteljske kuće u selu Badanj nadomak Drniša.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg otežava promet na području Plitvičkih jezera, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Pijavice na Jadranu

Ciklona Tonči osim pada temperature i kraja stabilnom vremenu, donijela je opasne vremenske prilike, osobito na Jadranu. Zadnjih 48 sati ponegdje je palo preko 60 litara oborine po kvadratnom metru, a nisu rijetki ni izraženi grmljavinski pljuskovi s kojima pada i tuča, javlja Crometeo.

Tijekom nedjelje poslijepodne jaki je oblak zahvatio zapadnu obalu Istre, a ispod olujnog shelf clouda razvio se vrlog na površini mora. Ipak, kako vrtlog nije bio spojen s podnicom oblaka, procjena je da se radi o pojavi poznatoj pod međunarodnim nazivom “gustnado”.Prava pijavica razvila se danas na moru pored Vele Luke oko 18 sati. Čitavog dana na području srednjodalmatinskih otoka bilježi se izrazita konvektivna aktivnost, pa pojava pijavica ne čudi.

Još jedna pijavica uočena je i snimljena kod Progradice na Korčuli, a snimljena je s Pelješca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara