Somalija: Najmanje 35 mrtvih u borbama duž granice s Etiopijom

Somalija: Najmanje 35 mrtvih u borbama duž granice s Etiopijom

Foto: FAH

NAJMANJE je 35 osoba poginulo od petka u Somaliji duž granice s Etiopijom u sukobima somalskih milicija i etiopske vojne postrojbe, doznaje se u nedjelju od više izvora.

Sukobi su izbili prošli tjedan, a dodatno su se zaoštrili u petak, nakon zračnih napada etiopske elitne postrojbe na nekoliko sela uz granicu, navode ti izvori.

"Policijska postrojba LIYU koja je došla iz etiopske pokrajine Somali, na jugu zemlje, pokrenula je napade na nedužne civile", rekao je Husein Vehelije Irfo, guverner pokrajine Galgadud u središtu Somalije.

Irfo: Ubijaju ljude po selima

"Napadaju sela, ubijaju ljude i odvode im stoku", rekao je taj čelnik, pozivajući etiopsku vladu i afričke mirovne snage u Somaliji (AMISOM) da pomognu kako bi se "zaustavili pokolji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ubijeno je gotovo 40 ljudi (...), zasad nema primirja", rekao je Daud Moalim Ise, osudivši nasilje postrojbe LIYU koja "ubija nedužne mještane".

"Dosad smo primili 29 ranjenih, ali većina ih ne mogu sami doći", rekao je Ali Omar, ravnatelj najveće bolnice u okrugu Guricelu, gdje su ranjenici hospitalizirani.

"Među njima ima žena i djece s prostrijelnim ranama", dodao je.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara