Sorić osuđen na 13 godina zatvora za ubojstvo supruge: "Tijelo bacio u kontejner kao da se radi o otpadu"

Sorić osuđen na 13 godina zatvora za ubojstvo supruge: "Tijelo bacio u kontejner kao da se radi o otpadu"

Foto: Jure Mišković / Cropix

ZORAN SORIĆ je danas na Županijskom sudu u Zadru osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva 38-godišnje supruge Ljubice Filipović Sorić.

Osuđen je za ubojstvo s neizravnom namjerom, a tijelo supruge nikada nije pronađeno. U svojoj obrani na suđenju Sorić je rekao da se sa suprugom posvađao te ju je udario šakom nakon čega je ona pala i udarila u namještaj, nakon čega je ustanovio da je mrtva, ali nije zvao niti Hitnu pomoć, a ni policiju.

Nakon ubojstva Sorić otišao popiti piće

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sorić je nakon toga otišao popiti piće pa se vratio. Tijelo je zamotao u deku pa potom u karton, oblijepio ga trakom, vezao konopcem i bacio u kontejner, kao da se radi o otpadu, a ne o ljudskom biću", kazala je na izricanju presude sutkinja Dijana Grancarić. sud je zaključio da je Sorić bio smanjeno ubrojiv, ali je zbog toga mogao shvatiti što čini.

Zločin se dogodio u noći sa 19. na 20. prosinca 2009. godine, a tijelo nesretne žene još uvijek nije pronađeno. Sorić je ubojstvo priznao godinu dana kasnije, a policajci su u njegovom stanu pronašli tragove krvi, iako se on potrudio sakriti sve dokaze.

Tijelo je traženo ispod hrpa smeća na zadarskom deponiju, a sutkinja je odlučila da će troškove potrage od 375 tisuća kuna morati platiti Sorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara