Španjol Marković: Priznajući fizičku slabost, papa Benedikt XVI. pokazao je duhovnu snagu

Španjol Marković: Priznajući fizičku slabost, papa Benedikt XVI. pokazao je duhovnu snagu

Foto: AFP

MIRELA ŠPANJOL MARKOVIĆ, direktorica Ciceron komunikacija i dugogodišnja trenerica komunikacijskih vještina komentirala je današnji govor pape Benedikta XVI. povodom podnošenja ostavke.

"Papa je kratkim i dostojanstvenim, ali efektnim govorom, pokazao da u nastupu vrijedi ona "manje je više". Govorom ispunjenim pokornošću i skromnošću dao je naslutiti da su za Crkvu kao zajednicu vjernika došla nova vremena velikih izazova koja zahtijevaju čovjeka veće fizičke snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oprezno je dao do znanja da vjera i duhovna dimenzija koju obuhvaća papinska dužnost nisu dovoljni za obnašanje ove odgovorne funkcije, nego zahtijevaju i veću fizičku spremnost u vremenu civilizacijskih promjena. Iz njegovih riječi dade se iščitati visok stupanj odgovornosti i predanosti služenju vjerskoj zajednici, a govor je koncipiran logično, ukazujući na svijest o važnosti i težini odluke. Priznajući fizičku slabost, pokazao je duhovnu snagu.

Poput svakog dobrog vođe na odlasku, govor je završio izražavanjem zahvalnosti suradnicima i traženjem oprosta za pogreške. I pokazao svu veličinu vođe koji je svoj život posvetio služenju".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara