Split zbraja štetu nakon udara bure, u dva dana zaprimljeno 2000 poziva na intervenciju

Split zbraja štetu nakon udara bure, u dva dana zaprimljeno 2000 poziva na intervenciju

Ilustracija: Arhiva

POPODNE je održana sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje grada Splita na kojoj su sudjelovali predstavnici svih komunalnih poduzeća i gradskih ustanova koje su u pripravnosti i rade pojačano zbog orkanske bure koja već dva dana puše na širemu splitskom području i za sobom ostavlja golemu štetu, navodi se u priopćenju iz grada Splita.

Kako se ističe, broj intervencija splitskoga KBC-a i Ustanove za hitnu medicinsku pomoć nije bio iznad uobičajenoga.

Pripadnici HGSS-a su u stanju pripravnosti, a Državna uprava za zaštitu i spašavanje u Splitu u protekla dva dana imala je više od 2000 poziva. Najveće štete utvrđene su u kampu Stobreču i na hali sajma GAST-a.

Splitska Javna vatrogasna postrojba s dobrovoljnim vatrogasnim društvima Splita, Žrnovnice i Slatina imala je u četvrtak i petak 166 intervencija na uklanjanju srušenih stabala, fasada, krovova. Na nekoliko mjesta vatrogasci ne mogu raditi dok se vjetar ne smiri, a posljedice nevremena uklanjat će zajedno s Parkovima i nasadima sigurno do polovice idućeg tjedna. Pripadnici postrojbe Civilne zaštite grada Splita, njih 30-ak, podijeljeni su po skupinama, stavljeni na raspolaganje Javnoj vatrogasnoj postrojbi i komunalnim poduzećima te im pomažu u manje složenim intervencijama, navodi se u priopćenju.

110 oštećenih prometnih znakova, srušena stabla i stupovi...

U priopćenju se ističe da izvješća komunalnih poduzeća i službi govore o 110 oštećenih prometnih znakova i šest uništenih semaforskih lanterni te 300 razbacanih kontejnera, a do 14 sati na području grada i mjesnih odbora pala su 142 stabla i 17 stupova javne rasvjete, i to 12 u Splitu i pet u Žrnovnici i Slatinama.

Oštećene su četiri autobusne nadstrešnice, a uz glavne prometnice na području Javne ustanove Park-šume Marjana srušeno je 10 stabala i oštećeno 19 vozila.

Stožer će i dalje pratiti stanje te će, ovisno o njegovu razvoju, odlučiti o daljnjim postupcima. Po prognozama meteorologa, očekuje se da će bura oslabiti, a kad se načine konačna izvješća, grad Split spreman je u sklopu svojih zakonskih mogućnosti pomoći u ublažavanju posljedica nastale štete, navodi se na kraju priopćenja Stožera za zaštitu i spašavanje grada Splita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara