Splitska policija prijavila vlasnika Auto Centra Ivančić za zlouporabu i krivotvorenje

Splitska policija prijavila vlasnika Auto Centra Ivančić za zlouporabu i krivotvorenje

Screenshot: Street View

SPLITSKA policija podnijela je prijavu Županijskom državnom odvjetništvu protiv Željka Ivančića, vlasnika Auto Centra Ivančić, koji je sve donedavno bio ovlašteni zastupnik Citroena.

Sumnjiče ga za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave. Navode da je djela počinio tijekom 2014. godine i da je nastala šteta od 2,8 milijuna kuna.

Ivančića sumnjiče da je prodao 28 novih vozila suprotno ugovoru o konsignaciji, krivotvoreći homologaciju svakog vozila, sve u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Premale marže i velike kamate

Cijeli slučaj prijavila je Citroenova banka PSA Financial sa sjedištem u Zagrebu, a Ivančić tvrdi da su odnose međusobno regulirali sporazumom potpisanim krajem godine.

"Bitno je ovdje reći da nema oštećenih i prevarenih. S bankom je potpisan sporazum te su mi dali godinu dana odgode za plaćanje duga. Nitko novac nije stavio u džep već je utrošen u poslovanje. Nažalost, dotukle su nas premale marže i velike kamate koje smo morali plaćati na vozila u lageru. Sporazumno smo se razišli, nisu mi otkazali suradnju zbog ove prijave. U nastavku postupka dokazat ću da sam nevin i da nisam počinio nikakvo kazneno djelo", kazao nam je Željko Ivančić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara