Splitsko-dalmatinsku županiju posjetilo osam posto više turista: Očekuje se i bolja posezona

Foto: Jadran Babić / CROPIX

U PRVIH sedam mjeseci 8 posto više turista posjetilo je Splitsko-dalmatinsku županiju.

"U prvih sedam mjeseci imamo 1.075.000 dolazaka i 5.863.000 noćenja što bi u konačnici značilo 8% više dolazaka i 7% više noćenja. U srpnju imamo 3.679.000 noćenja i 557.000 dolazaka što bi značilo 6% više dolazaka i 5% više noćenja. To znači da imamo uspješnu turističku sezonu do sada, a nadamo se da će se tako nastaviti i u kolovozu", rekao je čelnik Turističke zajednice županije Joško Stella.

Pad se može primijetiti u dolasku domaćih gostiju, ali i ruskih turista kojih je čak 16 posto manje u odnosu na prošlu godinu.

"Bitno je naglasiti je da se vidi rupa na ruskom i ukrajinskom tržištu koja je viša od 15%, ali se to s tržištem Skandinavije, Engleske i Francuske vrlo dobro pokrilo i možemo biti više nego zadovoljni. Nadam se da sljedeće turističke sezone nećemo imati probleme s ruskim tržištem, da će oni biti riješeni", kaže Stella.

Županijska turistička zajednica sada aktivno radi na posezoni od koje puno očekuju.

"S obzirom na to da su u Bavarskoj počeli praznici, očekujemo priljev Nijemaca, a u cijeloj Europi je dosta ljudi odgodilo svoj dolazak i vjerujemo da je to razlog rupe u prvoj polovici srpnja koju smo sada ipak uspjeli riješiti. Na osnovu svih indikacija očekujem bolju posezonu jer ona je šlag na vrhu torte kojeg svi turistički radnici žele pokupiti"

Velika očekivanja turistički djelatnici ulažu i u ruralni dio Dalmacije koji je ove godine pokazao da i taj dio može svojom ponudom biti zanimljiv turistima i u ljetnim mjesecima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara