Srbi neželjeni u Splitu: Ubačena pirotehnika u prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine

Ilustracija: Nikola Vilić/Cropix

U PROSTORIJE Vijeća srpske nacionalne manjine na Mažuranićevom šetalištu u Splitu sinoć je ubačena pirotehnika. Prethodno je razbijen prozor. Sve se dogodilo malo poslije ponoći.

Policija je evidentirala incident, a na kriminalističkom istraživanju imaju dvojicu sumnjivaca. Nemaju podataka o nekoj većoj šteti. U tijeku je očevid.

Sinoć je, inače, svoj obol borbi protiv ćirilice u Vukovaru dala Torcida. Prosvjedovali su u Vukovarskoj ulici uz obilje pirotehnike, a nakratko je blokiran i promet. 

Baldasar: Sramota. Znamo pozadinu i tko huška

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu napadnuti su početkom prošle godine u svojim prostorijama kada je grupa mlađih Splićana upala i razbijala inventar nakon utakmice rukometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije.

Tada je incident osudio gradonačelnik Željko Kerum.

Index ima izjavu njegovog nasljednika Ive Baldasara o najnovijem napadu. 

"Sramota. Vandalsko i huligansko ponašanje, znamo pozadinu i tko huška", kaže Baldasar.

"To su naši sugrađani, jedna od cijelog niza nacionalnih manjina koje žive u Splitu. Nadam se i da će sugrađani osuditi ovakvo vandalsko ponašanje. Nasilje neće eskalirati jer smo pravna država. Očekujem da policija i pravosudna tijela brzo i efikasno odrade svoj dio posla", kazao je Baldasar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara