Srbija istražuje ratne zločine u Vukovaru: Dvojici određen pritvor zbog ubojstva 16 hrvatskih civila

Srbija istražuje ratne zločine u Vukovaru: Dvojici određen pritvor zbog ubojstva 16 hrvatskih civila

Foto: HRFoto

TUŽITELJSTVO za ratne zločine u Beogradu naredilo je istragu protiv Žarka Miloševića i Dragana Lončara zbog sumnje da su ubili 16 hrvatskih civila kod Vukovara 1991. godine, javlja B92. Sumnja se da su Milošević i Lončar, kao pripadnici snaga Milicije i TO Sotin, od sredine listopada do kraja 1991. godine počinili ubojstva 16 civila hrvatske nacionalnosti u naselju Sotin kod Vukovara i time izvršili kazneno delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osumnjičeni su da su, zajedno s drugim pripadnicima Milicije i TO Sotin, prema popisu priveli deset civila i zatvorili ih u prostorije Stanice milicije. Tijekom noći 26. prosinca 1991. godine i u ranim jutarnjim satima cijelu grupu su ukrcali u vojni kamion. Odvezli su ih na nepoznatu lokaciju gdje su osumnjičeni, iz automatskih pušaka, pucali u civile i na licu mjesta ih ubili.

Rješenjem suca za prethodni postupak, Miloševiću i Lončaru određen je pritvor. Daljnja istraga se nastavlja. Broj žrtava za kojima se traga kao i broj osumnjičenih nije konačan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara