Srbin u Banjoj Luci osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin nad Hrvatima

Srbin u Banjoj Luci osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin nad Hrvatima

Ilustracija: Arhiva

SUD U Banjoj Luci osudio je u ponedjeljak na devet godina zatvora bivšeg pripadnika srpskih oružanih snaga Dražu Lakića zbog ratnih zločina počinjenih u mjestu Prnjavoru na sjeveru BiH nad hrvatskim civilima uključujući i jedno ubojstvo.

Kako je izvijestila Balkanska informativna mreža (BIRN) koja prati procesuiranje ratnih zločina, Okružni sud u Banjoj Luci prihvatio je navode tužiteljstva da je Lakić kao pripadnik postrojbe 'Vukovi s Vučijaka' u veljači 1993. likvidirao hrvatskog civila Zlatka Alilovića, a više ih zlostavljao u selu Babanovac kod Prnjavora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sud je ocijenio sve dokaze i izjave svjedoka, te su nesporno dokazani navodi tužilaštva i utvrđeno je da je Lakić počinio zločin koji mu se stavlja na teret", navela je predsjedavajuća Sudskog vijeća Olga Pantić.

Lakić je s dvije osobe došao u obiteljsku kuću u mjestu Babanovac gdje je bilo sedam osoba, koje su tukli tražeći im novac. Kada je Zlatko Alilović otišao u sobu kako bi donio novac, optuženi je, kako se navodi, otišao za njim i usmrtio ga ispalivši u njega četiri hica.

Na prostupanjsku presudu Suda u Banja Luci dopuštena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske, izvijestio je BIRN.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara