Srpskom tajkunu Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku određen jednomjesečni pritvor

Srpskom tajkunu Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku određen jednomjesečni pritvor

Foto: RTS

SPECIJALNI sud u Beogradu odredio je rano jutros pritvor do 30 dana vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još četvorici njihovih suradnika - Zoranu Mihajloviću, Dejanu Jevtiću, Risti Ristiću i Raši Zdravku. Trojica osumnjičenih pušteni su da se brane sa slobode - bivši direktor PZP "Niš" Milutin Gašević, bivši dioničar PZP "Niš" Zoran Kaitović i direktor "Delta brokera" Predrag Filipović, javlja Blic.

Tužiteljstvo za organizirani kriminal je nakon sinoćnjeg saslušanja, koje je završeno oko 20.30 sati, donijelo naredbu o provođenju istrage protiv svih deset osumnjičenih na čelu s vlasnikom Delta holdinga Miroslavom Miškovićem, zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih poduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 milijuna eura.

Na pitanje novinara kako su se branili osumnjičeni, tužitelj Miljko Radisavljević je rekao da je većina njih negirala navode iz kaznene prijave, ali da je Tužiteljstvo sada sigurno da postoji osnovana sumnja da su izvršili kazneno djelo koje im se stavlja na teret.

Miroslav Mišković i njegov sin Marko uhićeni su prekjučer u sedam ujutro. S njima su uhićeni i Milo Đurašković, vlasnik "Nibensa", kao i bivši direktori Poduzeća za puteve (PZP) Niš Milutin Gašević i Zoran Mihailović, predsjednik Skupštine dioničara PZP Niš Dejan Jevtić i direktor "Delta brokera" Predrag Filipović.

Vučić: Nema nedodirljivih

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Tijekom privođenja Miroslav Mišković prijetio je potpredsjedniku srpske vlade Aleksandru Vučiću kazavši kako "neće dočekati večer". Aleksandar Vučić je na svom twitter profilu povodom ovih privođenja napisao sljedeću poruku: "Srbiju nije, niti će moći nitko da pobijedi pa neće ni Miroslav Mišković".

"Iz policije su mi rekli što je Mišković, valjda u bijesu, rekao. Teško trpim i ovo osiguranje koje imam, tako da me to previše ne zanima. Mnogo mi je važnije da se pokazalo da u Srbiji ne postoje nedodirljivi i zaštićeni i da je država jača od svakog od nas", komentirao je Vučić za B92 i Tanjug prijetnje Miškovića.
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara