Stanovništvo u šoku nakon pada vojnog helikoptera u BiH: "Bojala sam se da će svi u helikopteru izgorjeti"

Stanovništvo u šoku nakon pada vojnog helikoptera u BiH: "Bojala sam se da će svi u helikopteru izgorjeti"

Foto: Klix.ba

VOJNI helikopter srušio se jutros u mjestu Ljubinići kod Ilijaša, a prema prvim informacijama, ozlijeđene su tri osobe, javlja Dnevni Avaz.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je kako su ozlijeđene osobe u trenutku nesreće bile u helikopteru, a istragu o nesreći preuzela je SIPA.

Ozlijeđeni članovi posade helikoptera Oružanih snaga BiH nisu životno ugroženi. Ekipi agencije Anadolija na licu mjesta šef Vatrogasne službe Admir Begović potvrdio je da su vatrogasci brzo reagirali na dojavu o padu helikoptera.

"Požara, srećom, nije bilo. Sva trojica članova posade su ozlijeđena, ali čini mi se ne teško. Oni su brzom intervencijom prevezeni u bolnicu", rekao je Begović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mještanin Ljubinića Sadik Salihović je ribar koji je vidio pad helikoptera.

"Prava je sreća da je helikopter pao na livadu. Da je kojim slučajem pao samo stotinjak metara dalje, srušio bi se u naselje, a to bi bila katastrofa", rekao je Salihović.

Sabrija Pitarević, mještanka koja se zatekla u blizini mjesta nesreće, za agenciju Anadolija je ispričala kako je prvo čula snažan udarac, a potom vidjela kako je s helikoptera otpao jedan dio, koji je završio u obližnjoj šumi.

"Čula sam helikopter dok je letio visoko. Odjednom je nešto puklo. Vidjela sam kako dio helikoptera leti iznad mene. Potrčala sam preko njive, helikopter je već bio na zemlji. Iz njega u tom trenutku nitko nije izlazio. Imala sam dojam da će se helikopter zapaliti. Kao da sam vidjela plamen. Mislila sam da će svi izgorjeti, ne dao dragi Allah. Nakon nekoliko minuta, vojnici su izašli iz helikoptera", ispričala je Sabrija.

Nadalje, kaže da su vozači automobila koji su se kretali obližnjom autocestom istrčali iz vozila i pritekli u pomoć članovima posade helikoptera.

"Nosili su vatrogasne aparate. Brzo je doletio drugi helikopter i prebacio povrijeđene. Došli su policija i vatrogasci", kazala je Pitarević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara