Stazić: Karamarko je povjesničar koji nema pojma o povijesti

Stazić: Karamarko je povjesničar koji nema pojma o povijesti

Foto: HRT

U EMISIJI "U mreži Prvog" na Hrvatskom radiju jutros su se sučelili Nenad Stazić (SDP) i Andrija Mikulić (HDZ). U emisiju su dovedeni kako bi ponudili odgovor na pitanje može li se između dvije najveće stranke postići dijalog, ali vrlo su se brzo posvađali.

Prema Mikuliću, HDZ je SDP-u pokušao ponuditi dijalog, i to putem pisma kojeg je Tomislav Karamarko poslao Zoranu Milanoviću. Iz SDP-a su na to pismo odgovorili tako što su Karamarku poručili da dođe na svoje radno mjesto u Sabor, po mogućnosti u novom Mercedesu vrijednom sto tisuća eura, pa će moći susresti Milanovića i s njim razgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovor je bio upravo onakav kakav je trebao biti", kaže Stazić, koji naglašava da je HDZ-ovo pismo odmah proslijeđeno medijima. Također, Stazić napominje da je prava nakana pisma bila "pustiti crnilo i prekriti intervju" kojeg je Karamarko dan ranije dao jednom tjedniku, a u kojem je najavio obračun s neistomišljenicima ako dođe na vlast.

"Pitam se kako je Karamarko dobio diplomu iz povijesti. Povjesničar nema pojma o povijesti, a to neznanje je temelje njegovog djelovanja", rekao je Stazić, koji je optužio HDZ da su organizirali prosvjed šatoraša u Savskoj i dvije kolone u Vukovaru.

Mikulić odgovara da to nije istina. "Na tim mjestima narod poručuje SDP-u što misli", kaže Mikulić, ali ipak tvrdi da HDZ podupire sve što je Karamarko izgovorio u kontroverznom intervjuu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara