Štete su ogromne: Međimurska policija krenula u obračun s Romima koji pustoše poljoprivredne usjeve

Foto: eMeđimurje

MEĐIMURSKA policija je krenula u obračun s pripadnicima Roma koji pustoše poljoprivredne usjeve - kradu urod poljoprivrednicima i prodaju ga preprodavačima te tako prouzročuju štete od više stotina tisuća kuna.

Nakon što su jučer uhićeni kradljivci luka, policija je privela i osumnjičene za krađu krumpira s polja između naselja Gardinovec i Piškorovec. Podsjetimo, ranije se poljoprivrednik iz Ivanovca, čiji su usjevi "ispražnjeni", požalio kako mu je prouzročena ukupna šteta od oko 450 tisuća kuna.

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvije 25-godišnjakinje i 23-godišnjakinjom iz Piškorovca sumnja se da su počinile kazneno djelo `teške krađe` i `krađe`. One su u razdoblju od 20. lipnja do 20. srpnja ove godine u poljskom predjelu zvanom `Grofovo`, između naselja Gardinovec i Piškorovec, sa njive u vlasništvu OPG-a iz Ivanovca ukrale krumpir u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna, a u razdoblju od 28. do 31. kolovoza, sa iste njive ukrale su krumpir u vrijednosti od više tisuća kuna. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu", stoji u priopćenju PU međimurske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara