Stiglo veliko poskupljenje goriva: Porast od 40 lipa po litri!

Stiglo veliko poskupljenje goriva: Porast od 40 lipa po litri!

Foto: Index

CIJENE naftnih derivata danas su drastično porasle: litra Eurosupera 95 je viša za 40 lipa, a Eurodizela za 37 lipa.

Tako Eurosuper 95 stoji 9,18 kuna, što je najskuplje od početka prosinca, no tada su cijene bile u padu. Također, nova cijena Eurodizela od 8,62 kune je najviša od sredine prosinca.

Radi se o jednom od najvećih poskupljenja goriva od 2000. godine. Ovo poskupljenje je najveće od kada naftne kompanije samostalno određuju cijene (od veljače prošle godine), ne računajući povećanje od 40 lipa prije godinu dana kada je država podigla trošarine.

Cijene nisu svugdje iste

Isto tako, prema podacima portala cijenegoriva.info, poskupljenje je šesto po veličini u posljednjih 15 godina. Isti izvor javlja da cijena goriva nije ista na svim benzinskim pumpama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ina je cijenu litre Eurosupera 95 podigla za 40 lipa i sada ju prodaje za 9,18 kuna, Crodux tu cijenu podigao za 30 lipa i prodaje ju za 9,08 kuna, Lukoil za 41 lipu, Tifon za 46 lipa, a Adria Oil za 38 lipa.

Litra Eurodizela također je različito poskupila. Litra Eurodizela na Ini je skuplja za 37 lipa i prodaje se po 8,62 kune, na Croduxovim postajama poskupila je za 29 lipa, na postajama Lukoila za 39 lipa, na Tifonovim za 44 lipe, a Adria Oil za 36 lipa.

Autoplin je također drastično poskupio, za 33 lipe u odnosu na prošli tjedan. Nova cijena je 4,27 kuna, dok je loživo ulje poskupilo za 41 lipu i sada se dna Ininim postajama prodaje za 4,94 kune.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara