Stiže novi snijeg: Vozači ne idite na put bez zimske opreme

Stiže novi snijeg: Vozači ne idite na put bez zimske opreme

Foto: Hak.hr

SNIJEG otežava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Sveti Rok, izvijestio je Hrvatski auto-klub (HAK). Zbog niskih temperatura moguća je poledica u unutrašnjosti, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Bura i snijeg

Danas se očekuje umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom, u unutrašnjosti i snijegom. Na Jadranu je moguća i grmljavina, a u noći na ponedjeljak mjestimice uz obalu i malo susnježice i snijega.

Vjetar slab do umjeren većinom sjeveroistočni i istočni, na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak, u Dalmaciji, osobito južnoj poslijepodne jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 6, na Jadranu između 6 i 11 stupnjeva Celzijusovih.

Obavezna zimska oprema na cestamau Gorskom kotaru: DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica, DC32 Prezid-Delnice, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5030 Platak-Kamenjak, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5060 Bakar-Meja,ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5068 Bukovac-Vrata-Fužine-Zlobin-Hreljin, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk te ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Gornjeg Jelenja, Čabra i Vrbovskog.

Zbog susnježice savjetuje se zimska oprema i na širem riječkom području, na području općine Klana, grada Kastva, zaleđa općine Matulji, Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara