Što nas čeka danas? Debeli minus, zubato sunce i zaleđene ceste

Naslovna fotografija: Ines Tukša, Križevci
Foto u galeriji: Indexovi čitatelji

NAKON jučerašnje mećave koja je u cijeloj zemlji uzrokovala velike probleme u prometu te vrlo hladne noći, danas nam je svanulo sunce. Podsjetimo, jučer je, primjerice u Zagrebu, napadalo najviše snijega u jednom danu još od davne 1955. godine. Niti u drugim dijelovima zemlje nije bilo bolje. Autoceste su bile zatvorene zbog prepriječenih vozila i prometnih nezgoda, ljudi su satima stajali u kolonama, iako su službe upozoravale: Ne krećite na put, a ako krećete obavezno sa zimskom opremom! Tako je kod Ivanić Grada na snijegom zatrpanoj autocesti u tri autobusa 120 djece više od pet sati čekalo da promet krene.

Jutros zubato sunce

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature su diljem zemlje ispod nule, osim na moru gdje su tek koji stupanj iznad nule. Danas prijepodne se u Slavoniji još očekuje mjestimice slab snijeg. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverni vjetar koji će postupno slabjeti. Uz obalu u početku jaka i olujna bura, tijekom dana u slabljenju. Temperatura na kopnu veći dio dana od -6 do 0, navečer osjetno hladnije. Uz obalu većinom od 1 do 7°C.  Prema najavama sutra bi opet mogao padati snijeg ali u manjim količinama nego jučer. A zatim slijede vrlo niske temperature, i do 16 stupnjeva ispod nule.

Snijega ima svugdje: Od Istre do Slavonije

U Rijeci ima jedan centimetar snijega, u Pazinu 11. U Zagrebu 40-ak, na rubnim dijelovima i više. U Slavoniji, Međimurju i Zagorju također oko 40-ak. Najviše snijega ima u Begovom Razdolju, 118 cm, te na Zavižanu - 100 centimetara, zatim u Delnicama gdje je visina snježnog pokrivača 89 centimetara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara