Što se to događa u Ministarstvu poljoprivrede? Jakovina ostao bez još jednog pomoćnika!

Foto: Hina

NA ZATVORENOM dijelu sjednice Vlade Nikica Šprem je na osobni zahtjev razriješen dužnosti pomoćnika ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine. Ova promjena, priopćeno je iz Vlade, na snagu stupa 31. siječnja ove godine.

Novi Jakovnin pomoćnik koji će upravljati radom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije je Domagoj Križaj, koji na dužnost stupa 1. veljače 2014. godine.

Ministarstvo: Šprem odlazi iz zdravstvenih razloga

Iz Ministarstva poljoprivrede su, nakon što je Index objavio informaciju da Jakovina ostaje bez još jednog pomoćnika, priopćili da Šprem odlazi iz zdravstvenih razloga.

"Naime, po preporuci liječnika (neurokirurga i fizijatra) Šprem neće biti u mogućnosti obavljati zahtjevnu dužnost pomoćnika zbog višemjesečne rehabilitacije te fizikalne terapije.

Obzirom da dužnost pomoćnika ministra zahtjeva višesatne sastanke, putovanja te rad na terenu, a zbog prirode bolesti, Šprem duži vremenski period neće biti u mogućnost obavljati ovakvu vrstu dužnosti, zbog čega je u konačnici i zatražio razrješenje.

Obzirom na njegovo iskustvo, znanje i sposobnosti odlukom ministra, a uz suglasnost Vlade RH,  Šprem je imenovan posebnim savjetnikom ministra te će na ovoj funkciji nastaviti raditi i doprinositi razvoju ovog sektora", poručuju iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egzodus iz Ministarstva poljoprivrede

Ostao je Jakovina tako bez još jedne osobe iz kruga svojih najbližih suradnika. To je već sedma osoba koja napušta Jakovinino ministarstvo u manje od dvije godine.

Zadnja je otišla Marina Mikšić, koja je bila ravnateljica Poljoprivredne savjetodavne službe (PSS). Prije nje od Jakovine je pobjegla i Smiljana Goreta Ban, bivša ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište.

Samo u 2013. godini Jakovina je ostao bez troje doministara. U kolovozu 2013. je Vlada na vlastiti zahtjev dužnosti pomoćnice ministra razriješila Vesnu Ganter Kuterovac. U prvoj polovici godine iz Ministarstva su otišli i pomoćnici Luka Čuljak i Goran Rubin. Sada je svoj otkaz Jakovini odlučio uručiti i Šprem.

Jakovina demantira rasulo u svom resoru

Naravno da je egzodus iz ministarstva privukao pozornost javnosti. Osvrnuo se na to Jakovina u listopadu prošle godine, kazavši da njegovo ministarstvo nije u rasulu.

"Ne zanimaju me afere koje stvaraju oni kojima smeta što radimo red u Ministarstvu", rekao je tada Jakovina i dodao: "Ja i moj tim imamo previše posla u Ministarstvu. Radimo ozbiljne reforme. Isključivo me zanima gdje će europska poljoprivreda biti na kraju ovog reformskog perioda 2014./2020. Želim da naši poljoprivrednici budu al-pari uz austrijske i tvrtke ostalih europskih zemalja. Ne zanimaju me afere koji proizvode oni koji su nezadovoljni zato što stvarno radimo red i u samom Ministarstvu, ali i u cijelom sustavu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara