Stopostotni vojni invalid završio u bolnici: "Policajac me laktom udario u lice"

Stopostotni vojni invalid završio u bolnici: "Policajac me laktom udario u lice"

Screenshot: YouTube / Foto: Facebook

PRILIKOM postupanja policije koja je u petak krenula u deložaciju obitelji Mišković iz Knina ozlijeđen je i stopostotni invalid domovinskog rata Ivica Bolibruh. Na snimci koju je objavila udruga Živi zid vidi se kako Bolibruh leži bez svijesti na podu dok mu ostali pokušavaju pomoći.

Bolibruh je podnio pritužbu policiji zbog postupanja policijskog djelatnika zbog kojeg je završio u bolnici. U pritužbi je napisao kako mu je Dragan Mišković prijatelj te mu je mirnim prosvjedom htio dati potporu.

>Pogledajte 10 minuta horora s deložacije u Kninu: "Čovjek umire, što radite?"

Bolibruh se prilikom početka deložacije oko 12 sati zatekao ispred kuće gdje je sjedio na stolici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Policija je dala zapovijed svima da se udalje, a pošto sam invalid ostao sam sjediti na stolici i smatrao da ne smetam nikome. Policija je počela odnositi prosvjednike te mi je jedan od policajaca u odori rekao da se udaljim sa tog mjesta. Istome sam rekao da sam stopostotni ratni vojni invalid i da ne mogu samostalno hodati jer je gužva i lako mogu pasti. Dok sam to govorio policijskom službeniku i dalje sam sjedio na stolici i prema istome sam ispružio ruke, ali ne u namjeri da ga ometam nego sam objašnjavao svoju situaciju, a u jednom momentu policajac me uhvatio za podlakticu desne ruke i povukao. Ja sam mu se istrgnuo te je policajac zateturao unazad dok sam ja ostao sjediti", piše u policijskom zapisniku.

Bolibruh navodi kako je nakon tog trenutka policajac došao do njega okrenut leđima te da ga je tada laktom udario u predjelu lica.

"Od udarca mi se zacrnilo ispred očiju te se sjećam samo toga da me policajac uhvatio za majicu sa leđa te me povukao na pod. Više se ničega ne sjećam, samo se sjećam da sam sebi došao u vozilu hitne pomoći", stoji u zapisniku.

Bolibruh je završio u kninskoj bolnici gdje je odbio predloženu hospitalizaciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara