Stožer poslao otvoreno pismo državnim dužnosnicima: "Nije li degutantno da vam porezni obveznici plaćaju put u Vukovar?"

Stožer poslao otvoreno pismo državnim dužnosnicima: "Nije li degutantno da vam porezni obveznici plaćaju put u Vukovar?"

Foto: Hina

STOŽER za obranu hrvatskog Vukovara uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Republike Ivi Josipoviću i Vlade Zoranu Milanoviću, ministarstvima i "svim politikantima u Hrvatskoj", u kojem im opetovano zamjeraju što Vukovar, Škabrnja i ostala mjesta iznimno stradala u Domovinskom ratu nemaju status mjesta posebnog pijeteta.

Premijeru Milanoviću i, kako su naveli, "sudionicima njegova kola", iz Stožera postavljaju pitanje nije li "degutantno da mu porezni obveznici plaćaju protuzakonito postavljanje ploča, čuvanje protuustavno postavljenih natpisa, enormne policijske straže i neviđenu hordu interventne policije kao i put u Vukovar na 18. studenog?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A ove godine, kada se u svjetlu sve ove vaše bijede i bezakonja koji vršite, Hrvatska dijeli na čestitu, vukovarsku, i na ovu vašu, nevukovarsku Hrvatsku, uplašili ste se da ćete ostati sami u koloni, za čije sudjelovanje vas plaćaju hrvatski porezni obveznici? Hoćete li našim novcem platiti i pratnju? Hoćete li platiti i dolazak onih koji će vam toga dana hodati uz bok kako ne biste hodali sami, kako se u kadrovima vaših, srboslavenskih medija ne bi ogledao sav vaš jad i vaša bijeda?", pitaju iz Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u pismu otvorenom za javnost.

Državnim dužnosnicima, ujedno zamjeraju što, kako se tvrdi u tom pismu, za dolazak u Vukovar "uzimaju dnevnice" te predlažu da dnevnice, kada im već pripadaju, daju kako bi se svim domoljubima koji dolaze u Vukovar 18. studenoga iz različitih krajeva Hrvatske osigurao topli obrok.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara