Stožer uručio potpise za objavu registara za provedbu lustarcije

Ilustracija: Hina

PREDSTAVNICI Stožera za obranu hrvatskog Vukovara došli su jutros u Hrvatski sabor uručiti potpise zastupnika na njihovu inicijativu da se objavi niz registara kao priprema za provedbu lustracije u Hrvatskoj, no uvjereni su da će ih Sabor ignorirati kao i 650 tisuća potpisa koje su skupili za provedbu 'referenduma o ćirilici'.

Vjerojatno će ignorirati i ove potpise, no predat ćemo ih, pa neka Sabor dalje radi kako radi, rekao je novinarima predsjednik Stožera Tomislav Josić.

O tome su, tvrdi, poslali dopis i obavijestili predsjednika Sabora Josipa Leku.

"Smatramo da bi Sabor trebao biti najčasnija institucija, no nismo sigurni da je tako", izjavio je Josić, navodeći da (Sabor) opstruira točku dnevnog reda u okviru koje bi se trebalo raspravljati o Vukovaru, kao i spomenute potpise.

Objavu devet registara potpisima su poduprla 54 zastupnika – 43 iz HDZ-a, sedam iz HDSSB-a, po jedan iz SDP-a, HSU-a, HSS-a te jedan nezavisni.

Josić nije želio govoriti o daljnjim koracima Stožera.

Neka se (mjerodavni) očituju o potpisima, pa ćemo onda znati odgovoriti, rekao je novinarima.

Predstavnici Stožera danas će otići i pred zgradu HRT-a kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom javnog servisa koja, kako tvrde, "cenzurira, opstruira i ne dozvoljava da se objave bilo kakve izjave Stožera".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara