Stožer za obranu hrvatskog Vukovara traži da policija objavi snimke stradavanja Darka Pajičića

Foto: Hina

STOŽER za obranu hrvatskog Vukovara zatražio je danas da radi utvrđivanja potpune istine policija objavi snimku onoga što se točno dogodilo Vukovarcu Darku Pajičiću, koji je teško ozlijeđen lani u studenome u sukobu s policajcem nakon što je razbio dvojezičnu ploču na zgradi vukovarske policije.

"Ako ministar unutarnjih poslova ne laže, zašto policajac nije pomogao unesrećenom civilu i zašto su policajci fizički branili drugima da mu pomognu? Ako ministar unutarnjih poslova ne laže, zašto su policajci pokušali privesti prolaznike i na silu im oduzeti mobitele kojima su fotografirali?" - zapitao je predsjednik Stožera Tomislav Josić rekavši kako Stožer zahtijeva odgovor na ta pitanja.

Također je ustvrdio kako do danas, na brojne zahtjeve i upite iz Stožera, još nije objavljeno izvješće MUP-a o događaju u kojem je stradao Darko Pajičić, koji se nalazi na oporavku u bolnici.

"Imamo fotografije s mjesta događaja i svjedočenja osoba koje su se u tom trenutku tamo zatekle te zbog toga bile privedeni u policiju", naveo je Josić.

Na pitanje novinara, koliko je Darko Pajičić imao promila alkohola u krvi u trenutku kada je došao do policije s namjerom da razbije dvojezičnu ploču koja se nalazila na zgradi vukovarske policije, a što je i učinio, Josić je odgovorio protupitanjem: "Zar je alkohol bitan?". Utvrdio je da alkohol nije razlog Pajičićeva stradavanja.

U pisanom materijalu Stožera, podijeljenom novinarima, podsjeća se da je Stožer Pajičiću ponudio pravnu pomoć, učestalo se putem društvenih mreža obraćao javnosti, održao tri konferencije za novinare u svezi s tim slučajem. O tom je slučaju obavijestio i Odbor za nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora i zatražio žurno postupanje te zahtijeva da s postupkom koji je taj odbor pokrenuo bude upoznata najšira javnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara