Strava u Indiji: Tromjesečnu kćer pržio cigaretom, izgrizao je i slomio joj vrat jer je želio sina

Strava u Indiji: Tromjesečnu kćer pržio cigaretom, izgrizao je i slomio joj vrat jer je želio sina

Screenshot i video: CNN

DEVETNAESTOGODIŠNJA Indijka Reshma Banu ispričala je CNN-u potresnu priču o tome kako je njen suprug ubio njihovu tromjesečnu kćer i to samo zato jer je - bila djevojčica. Afreen je preminula u bolnici, a vlasti su izvijestile kako je dijete na tijelu imalo opekotine od cigareta, ugrize i dislocirani vrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon poroda je muž došao vidjeti mene i dijete. Rekao je: `Djevojčica je, zašto si rodila djevojčicu?`. Htio je sina. Rekao je da su djevojčice preskupe", priča Banu i dodaje kako joj je muž dao ultimatum nekoliko dana nakon rođenja malene Afreen: "Rekao je kako ćemo zbog svih troškova kad se bude udavala u miraz tražiti 100 tisuća rupija (oko 10 tisuća kuna, op.a.) i da je mogu zadržati ako mogu dobiti tu svotu od svoje majke, a ako ne mogu - da je ubijem".

Prema izvješću Ujedinjenih naroda, Indija je najgore mjesto na svijetu za roditi se kao djevojčica. Iako su abortusi temeljeni na spolu djeteta zakonom zabranjeni, i dalje do njih dolazi u velikom, alarmantnom broju. Česti su i ovakvi slučajevi ubojstava ženske djece.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara