Suđenje Sanaderu za Fimi mediju: Rošin i Zubović nemaju pojma o crnom fondu, Fimi mediji niti Nevenki Jurak

Suđenje Sanaderu za Fimi mediju: Rošin i Zubović nemaju pojma o crnom fondu, Fimi mediji niti Nevenki Jurak

Foto: Damjan Tadić/Cropix

U NASTAVKU suđenja u aferi Fimi media na Županijskom sudu u Zagrebu saslušan je bivši HDZ-ov zastupnik i politički tajnik Mario Zubović. I on je, kao i jučer Luka Bebić i Darko Milinović, stao u obranu bivšeg šefa stranke Ive Sanadera.

Ni Zubović nema saznanja da je Sanader uzurpirao financijske odluke u HDZ-u. "Svatko je tu temu mogao predlagati, Predsjedništvo je o tome raspravljalo i svi su bili samostalni u Vladi. Plan troškova za sve kampanje radila je središnjica, a o financijama su brinuli Glavno tajništvo i rizničar Barišić koji je od sviju uživao puno povjerenje", rekao je Zubović.

Za crni fond nije nikad čuo kao ni da je Sanader naložio neko plaćanje mimo računa. O Fimi mediji nije ništa znao do izbijanja afere, a Nevenku Jurak ne poznaje. Tvrdi da Branki Pavošević nije najavljivao osobe koje bi donirale HDZ, no jednom je, priznaje, i sam poslao donatora u Glavno tajništvo da se raspita o detaljima.

Kako su se isplaćivale plaće u središnjici Zubović ne zna, a o kupnji BMW-a za Sanadera na predsjedništvu je jednom-dvaput govorio tek glavni tajnik Ivan Jarnjak.

Inače, s Damirom Mihanovićem koji je i razotkrio cijelu aferu Zubović je, tvrdi, prekinuo svaki kontakt saznavši da se u vezi nekih sponzorstava u Croatia osiguranju pozivao na njega i Sanadera. "Mihanović je tako nastojao progurati neke stvari na upravi jer se smatralo da je to bila politička odluka", svjedočio je Zubović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rošin: Bio sam dvorski arhitekt

Nakon svjedočenja bivšeg HDZ-ovog zastupnika i političkog tajnika Marija Zubovića, u nastavku suđenja u aferi Fimi medija svjedočio je još jedan svjedok obrane i bliski prijatelj bivšeg premijera Ive Sanadera, Jerko Rošin...

Slično Zuboviću, i Rošin je rekao kako ne zna za crni fond HDZ-a. Smatra da je svatko slobodno govorio i mogao samostalno djelovati u stranci.

Kazao je kako je bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a vodio adaptaciju stana u Zagrebu i Splitu.

"Postao sam dvorski arhitekt, osoba od povjerenja", rekao je Rošin te posvjedočio kako su zidovi bili puni slika, bogate kolekcije, među kojima su bile i slike Vaska Lipovca. Rošin je priznao i da je i sam Sanaderu poklonio jednu sliku i skulpturu za rođendan.

Između ostalog je dodao i da je bivši premijer bio dobrostojeći te da se u Splitu družio s mnogim poznatim osobama. U Zagreb su mu kod kuće dolazili Bebići, Zubovići i Rošini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara