Suđenje u Hong Kongu: Kapetanu trajekta 8 godina zatvora zbog katastrofe u kojoj je poginulo 39 osoba

Suđenje u Hong Kongu: Kapetanu trajekta 8 godina zatvora zbog katastrofe u kojoj je poginulo 39 osoba

Foto: scx.hu

KAPETAN trajekta koji se sudario s brodom u Hong Kongu osuđen je u ponedjeljak na osam godina zatvora za nehotično ubojstvo nakon katastrofe u kojoj je smrtno stradalo 39 osoba.

Kapetan Sea Smootha, Lai Sai-ming (56), proživio je "osobnu tragediju kao i njegova obitelj ali se ona ne može usporediti s boli onih koji su izgubili voljene", izjavio je sudac izričući presudu.

Do nesreće, najpogibeljnije u 40 godina u vodama Hong Konga pretrpanima plovilima, došlo je tijekom vatrometa za kineskog nacionalnog praznika, 1. listopada 2012.

Optuženi je osuđen i na 18 mjeseci zatvora zbog ugrožavanja tuđeg života ali je sudac proglasio preklapanje kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sea Smooth, trajekt tvrtke Hong Kong and Kowloon Ferry, koji povezuje Hong Kong i otok Lammu, udaljen tri kilometra, udario je u Lammu IV, brod s više od 120 osoba, među kojima je bilo djece.

Lamma IV, vlasništvo električne tvrtke Hong Kong Electric, prevozila je zaposlenike tvrtke i njihove obitelji koje su željele prisustvovati spektakularnom vatrometu koji se svake godine održava u luci Victoria povodom kineskog nacionalnog praznika.

Udarena velikom brzinom, Lamma IV potonula je za dvije minute.

Chow Chi-wai (58), koji je upravljao Lammom IV u trenutku sudara, osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog ugrožavanja tuđeg života.

Oslobođen je optužbe za nehotično ubojstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara