Suđenje za Fimi mediju: Nepregledni niz donatora plaćao za nikad obavljene poslove

Suđenje za Fimi mediju: Nepregledni niz donatora plaćao za nikad obavljene poslove

Foto: Tomislav Krišto/Cropix

I DANAS na suđenju u aferi Fimi media svjedoče poduzetnici i donatori. Davor Krznarić, šef uprave Compinga, rekao je da su Fimi mediji platili 200 tisuća kuna 2007. za izradu weba i reklamnog filma. Posao je djelomično obavljen, a od eventualne tužbe odustali su nakon konzultacija s odvjetnikom koji im je savjetovao da se u to ne petljaju.

Nekoliko faktura Fimi mediji platila je i firma Mladena Drpića kojeg je Mladen Bradač iz CROSCO-a pitao može li donacijom pomoći HDZ-u. Firma je platila 600 tisuća kuna, iako Fimi media nije odradila fakture.

Autocesta Rijeka-Zagreb, Hrvatska pošta...

"Fimi media i Autocesta Rijeka-Zagreb su poslovali od 2007. do 2009. godine, a suradnju je predložio šef uprave Jurica Prskalo. Cilj je bila promocija ARZ-a u medijima", svjedočila je Branka Vine na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi media.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2008. su sklopljena dva ugovora za jednu vrstu usluga, a u stvarnosti su se naručivale druge. Sve naručeno je i realizirano i plaćeno. Plan promotivnih aktivnosti odobravala je uprava na čelu s Prskalom, a potom Zlatkom Korparom.

S Fimi medijom je poslovala i Hrvatska pošta. Za domjenak 2006. plaćeno je 200 tisuća kuna, no svjedokinja Klaudija Čović ne zna tko je u HP-u to odobrio. Ona je dobila otkaz 2008. godine, ali joj je poznato da je 2009. postojao račun od 5,7 milijuna kuna za sličnu svrhu.

Stotine tisuća kuna za nikad obavljene usluge

I jučer se moglo čuti kako su razni poduzetnici tvrtki Nevenke Jurak plaćali stotine tisuća kuna za nikad obavljene usluge. Zadarski poduzetnik Miho Zrnić svjedočio je kako je dao HDZ-u dva milijuna kuna gotovine u humanitarne svrhe. Ne sjeća se svih detalja, potvrdu nije dobio, ali je od Mladena Barišića naknadano dobio zahvalnicu HDZ-a. Zrnić je pojasnio da je HDZ-u u dva navrata donirao po milijun kuna te da je više od 100 tisuća kuna stranci donirala i njegova tvrtka.

Inače, jučer je svjedočio i direktor tvrtke Brodska Posavina Pero Ćosić koji je rekao da je Fimi mediji platio gotovo 200 tisuća kuna za posao koji u konačnici nisu obavili.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara