Suđenje za Planinsku: Odgođeno svjedočenje Jadranke Kosor, Sanader na pretragama zbog gastritisa

Suđenje za Planinsku: Odgođeno svjedočenje Jadranke Kosor, Sanader na pretragama zbog gastritisa

Foto: Arhiva

DANAŠNJE ročište u slučaju Planinska odgođeno je zbog zdravstvenih problema  bivšeg premijera Ive Sanadera. Danas je trebala svjedočiti Jadranka Kosor, ali, budući da je Sanader izjavio da se ne osjeća sposobnim za praćenje rasprave, njezino svjedočenje je odgođeno za 4. prosinca.

Sanader je danas pred sudom rekao kako boluje od kroničnog gastritisa, koji mu je dijagnosticiran u srpnju te da zbog problema sa želucem cijelu noć nije spavao. Upućen je u zatvorsku bolnicu na pretrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kosor, tada na poziciji potpredsjednice Vlade, predsjedala je zatvorenim djelom sjednice Vlade na kojoj je potvrđena odluka o kupnji Fiolićeve zgrade u Planinskoj ulici za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja. Kao bivši član Sanaderove Vlade trebala bi odgovoriti na pitanje je li ta odluka donesena pod pritiskom tadašnjeg premijera.

Svoj iskaz danas je trebala dati i bivša tajnica u Banskim dvorima Jagoda Premužić.

Jučer je svjedočio sudski vještak Mate Bitanga koji je izradio procjenu nekretnine u Planinskoj. Istaknuo je da mu je osumnjičeni Mladen Mlinarević rekao da Fiolićevu zgradu procijeni što je prije moguće i na što veću cijenu koja se može braniti. Zgradu je procijenio na oko 61 milijun kuna, no požalio se da su nedostajali neki važni dokumenti. "Ta procjena je napravljena maksimalno što se moglo obraniti pravilima struke, a da nije tražena i da sam imao svu dokumentaciju onda bi ta procjena bila sasvim drugačija", rekao je Mlinarević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara