Sutra ih čeka deložacija: Bespravno koriste gradski stan iako u istoj zgradi imaju i vlastiti!

Sutra ih čeka deložacija: Bespravno koriste gradski stan iako u istoj zgradi imaju i vlastiti!

Foto: Ilustracija

IZ ZAGREBAČKOG Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove izvijestili su o detaljima sutrašnje deložacije Krešimira i Zdravke Š., koji, kako se navodi u priopćenju, bespravno koriste gradski stan u zgradi u kojoj posjeduju i vlastiti!
 
"Zbog zanimanja javnosti i medija o deložaciji, zakazanoj za sutra, 19. veljače 2013., u ulici Antolovečki put 9, želimo vas izvijestiti da se radi o deložaciji ovršenika Krešimira Š., koji, osim gradskog stana, koji koristi bespravno, na istoj adresi ima u vlasništvu stan površine 55,08 m2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, gradski stan površine 44,37 m2, na kojemu je zakazana deložacija, Krešimir i Zdravka Š. koriste bespravno i ne postoji mogućnost legalizacije korištenja predmetnog stana, sukladno posljednjim izmjenama Odluke o najmu stanova koja u određenim slučajevima omogućuje legalizaciju korištenja takvih stanova.

Ističemo da su za ovaj slučaj bitne sljedeće  činjenice:

  • Krešimir Š. je vlasnik stana na adresi Antolovečki put 9, na 1. katu, površine 55,08 m2;
  • obitelj Š. na istoj adresi koristi gradski stan bez valjane pravne osnove od 1991.;
  • pravomoćnom i ovršnom presudom Općinskog suda u Zagrebu, Posl. br.: Ps-1287/00 koja je donesena 3. prosinca 2003. (pravomoćna i ovršna 27. listopada 2004.), naloženo je iseljenje i predaja predmetnoga (gradskoga) stana, te namirenje parničnoga troška;
  • parnični trošak podmiren je u mirnom postupku;
  • deložacija je zakazana za 19. veljače 2013. u 10,00 sati",

stoji u priopćenju kojeg potpisuje Ninoslava Zeković, pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara