Sutra istječe rok za prijavu na natječaj za odabir dobavljača voća i povrća za škole

Ilustracija: scx.hu 

SUTRA istječe rok za podnošenje prijava za odabir dobavljača voća i povrća u okviru Sheme školskog voća i povrća, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi.

Republika Hrvatska od 2013. godine po principima Europske unije provodi Mjeru Shema školskog voća i povrća kao mjeru koja pridonosi povećanju potrošnje voća i povrća kod učenika u osnovnim školama te promovira zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća u svakodnevnoj prehrani .
 
Mjera Shema školskog voća i povrća će se  jednako provoditi na čitavom području Republike Hrvatske od 1. kolovoza 2014. do 31. srpnja 2015. godine, a u nju će  biti uključeni učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području Republike Hrvatske kojima će se  voće i povrće ponuditi kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu.
 
Agencija za plaćanja će odabrati i odobriti dobavljače (pravne ili fizičke osobe koje će isporučivati voće i povrće školama koje će sudjelovati u Shemi školskog voća i povrća) i isplatiti odobrenim dobavljačima potporu za prihvatljive troškove za voće i povrće franco škola koji su nastali u razdoblju provedbe Sheme školskog voća i povrća u dane održavanja nastave u skladu sa školskim kalendarom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju dobavljači voća i povrća (u sustavu PDV-a): pravne osobe (poljoprivredne zadruge, društva s ograničenom odgovornošću, dionička društva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Sudski registar) te fizičke osobe (obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Obrtni registar).
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara