Sutra konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

Foto: Neja Markičević/Cropix

SUTRA će se održati konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Dogovori su postignuti, neće biti formalne koalicije, ali suradnje će biti, potvrdila je Jelena Pavičić Vukičević, koja pregovara u ime liste Milana Bandića.

"Skupštinska većina formirat će se od klubova kandidacijske liste Milana Bandića, zatim zajedničkog kluba HSLS-a i HSS-a i zajedničkog kluba HNS-a i HSU-a. No, bez obzira na takvo formiranje većine, mi imamo kvalitetan dogovor s klubom SDP-a i klubom HDZ-a i koalicijskih partnera. Nadamo se da ćemo tih pet časničkih mjesta koje imamo na raspolaganju u Gradskoj skupštini dogovorno, za svaki klub po jedno mjesto, kolegijalno podijeliti i da ćemo demonstrirati posebnu ozbiljnost i odgovornost na način da takav dogovor ispoštujemo i da svi glasujemo za zajedničke prijedloge", rekla je Pavičić Vukičević za Antenu Zagreb.

Časnička mjesta su zapravo funkcije predsjednika i četiriju potpredsjednika skupštine. Kako će se podijeliti ta mjesta ipak ćemo morati pričekati do sutra. "Tijekom današnjeg dana, odnosno poslijepodneva, mi ćemo konstituirati naše klubove. Konkretno, klub kandidacijske liste Milana Bandića, ali isto tako i ostala četiri kluba će imati svoje konstituirajuće sjednice te dogovore koje smo postigli prvo prezentirati svojim zastupnicima. Tek nakon toga, ako se klubovi slože, možemo reći da imamo jedinstveni prijedlog", kaže Pavičić Vukičević.

U svakom slučaju, očekuje nas novost kada je riječ o funkcioniranju skupštine jer bi se suradnja među klubovima trebala temeljiti na projektima, a ne samo na stranačkoj pripadnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara