Svađa HDZ-ovaca i Kajina: "Na ulazu u sabornicu treba staviti uređaj za alkotestiranje"

Foto: Hina

SABORSKA rasprava o rebalansu proračuna posvađala je poslijepodne zastupnike HDZ-a i nezavisnog zastupnika Damira Kajina koji im je, 'skrenuvši' s teme, poručio da je u vrijeme njihove vladavine Hrvatskom vladao kriminal i korupcija, a iz redova HDZ-a stizali su prijedlozi da se na ulaz u sabornicu postavi uređaj za alkotestiranje kako se u tomu visokom domu ne bi moralo svašta slušati.

"U vrijeme HDZ-ove vlasti Hrvatskom je vladao kriminal i korupcija", rekao je Kajin, na što ga je HDZ-ov zastupnik Gordan Jandroković podsjetio kako je upravo njegova stranka počela borbu protiv korupcije.

"Ne razumijem Vašu logiku. Vi ste u jednom mediju nedavno kazali kako je Istra funkcionirala kao razbojnička špilja, tamo je bilo kriminala, nepotizma, kontrole medija..., a u toj razbojničkoj špilji sudjelovali ste i Vi jer je na vlasti bio IDS. Pa - osjećate li Vi odgovornost?" upitao ga je Jandroković.

"A u kojoj ste vi to špilji bili 20 godina te osjećate li se suodgovorni za način na koji je funkcionirao HDZ?" odgovorio je protupitanjem Kajin. Dodao je da se osobno osjeća suodgovornim, no, rekao je, bori se protiv takvog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kajin je bio svjećonoša Jakovčićeve politike 20 godina, a ono što on brani to završi u stečaju ili bude otpušteno", pridružio se optužbama HDZ-ov zastupnik Josip Borić.

"A što ćemo s tobom kao članom zločinačke organizacije? Dokle će takvi kao ti sjediti u parlamentu i prodavati m... za bubrege?" pitao je Kajin i ustrajao u svojim tvrdnjama. "Ti si još uvijek mali kriminalac u jednoj velikoj zločinačkoj organizaciji", poručio mu je.

"S govornice na temu rebalansa optužuje stranku kao zločinačku organizaciju", prosvjedovao je HDZ-ovac Jasen Mesić i dodao kako će prilikom sljedećih izmjena poslovnika zatražiti da se na ulaz u sabornicu postavi uređaj za alkotestiranje kako se u Saboru ne bi moralo svašta slušati.

"O HDZ-u neka sudi povijest kao što je sudio nedavno DORH, Uskok, prvostupanjski Županijski sud, a uskoro će i Vrhovni sud", poručio je Kajin HDZ-ovcima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara