Švercali ga čamcima preko Une: Policija zaplijenila dvije tone duhana iz BiH

Švercali ga čamcima preko Une: Policija zaplijenila dvije tone duhana iz BiH

Ilustracija: MUP

U OPERATIVNOJ akciji "Tekija" koju su zajednički proveli hrvatska policija i carina te MUP Republike Srpske zaplijenjeno je oko dvije tone duhana i razbijen je krijumčarski lanac u kojem je sudjelovalo više hrvatskih i bosanskohercegovačkih državljana, izvijestila je policija.

Završetkom kriminalističkog istraživanja, zbog nedozvoljene trgovine i izbjegavanja carinskog nadzora kaznene prijave su podnesene protiv 12 osoba iz Hrvatske, dok MUP Republike Srpske procesuira svoje državljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je obrazložio voditelj Odsjeka organiziranog kriminaliteta sisačko-moslavačke policije Edin Ciriković utvrđeno je da su šverceri u razdoblju od kolovoza 2014. do travnja ove godine duhan prebacivali u vrećama, čamcima preko Une ili ga prenosili preko suhe granice kod Topuskog iz BiH u Hrvatsku.

Duhan bi potom preprodavali kupcima na području Siska, Petrinje i Zagreba. Tržišna vrijednost duhana oduzetog u više akcija, procjenjuje se na 400.000 kuna, čime je državni proračun oštećen za oko milijun kuna neplaćene trošarine.

Ciriković je kazao da je za jednu cigaretu potrebno oko gram duhana, što znači da se samo oduzetim duhanom moglo proizvesti dva milijuna cigareta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara