Švercali puške i bacače za Nizozemsku: U Splitu uhićeno devet osoba zbog trgovanja oružjem

Švercali puške i bacače za Nizozemsku: U Splitu uhićeno devet osoba zbog trgovanja oružjem

Ilustracija: MUP

DEVET osoba uhićeno je u Splitu zbog trgovine oružjem. Osam je hrvatskih državljana, mahom s kaštelanskog područja, a među uhićenima je i jedan nizozemski državljanin. Oružje je trebalo završiti u Nizozemskoj, no to, sasvim sigurno nije bilo krajnje odredište.

Raketni bacači i puškomitraljezi u kombiju

Policija je pronašla veće količine oružja u posebno prerađenom spremniku kombija Peugeot Boxter. Zaplijenjeno je automatsko oružje, puškomitraljezi i bacači raketa.

Svi osumnjičenici bit će tijekom dana privedeni u splitsko Općinsko državno odvjetništvo. Sumnjiči ih se za trgovinu oružjem, a ne zločinačku organizaciju, što predstavlja stanovito iznenađenje. Obradu je, naime, radio policijski USKOK tako da se očekivalo da će osumnjičenici odgovarati za znatno teže kazneno djelo.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić o borbi protiv terorizma

Ministar policije Ranko Ostojić jutros je najavio kako će policija tijekom dana objaviti informaciju o novoj akciji. Odgovarajući na pitanje o stanju sigurnosti u Hrvatskoj, Ostojić je kazao kako "imamo odgovor na to". Naveo je i nedavna uhićenja u Varaždinu, gdje je presječen lanac opskrbe oružja.

"U narednim satima ćete dobiti informaciju o novoj akciji koja je napravljena na području Splitsko-dalmatinske županije. To je naš doprinos u borbi protiv terorizma", kazao je ranije Ostojić.

Akcija u Nizozemskoj još traje

MUP je, pak, popodne objavio priopćenje o ovoj istrazi koju su radili pripadnici policijskog USKOK-a u suradnji s policijom Kraljevine Nizozemske. S obzirom da u Nizozemskoj još traju policijska postupanja, odnosno, privođenje osumnjičenih i pretrage njihovih stanova, MUP je naveo kako nisu u mogućnosti u ovom trenutku iznijeti više detalja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara