Švicarska tvrtka pod istragom: Schumacherov medicinski karton nudili medijima za 50.000 eura?

Švicarska tvrtka pod istragom: Schumacherov medicinski karton nudili medijima za 50.000 eura?

Foto: Hina

ŠVICARSKA tvrtka u čijem su vlasništvu helikopteri koji su trebali prevesti sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera u Lausanne nalazi se pod istragom zbog sumnje da su upravo oni pokušali prodati medicinsku dokumentaciju Schumachera europskim medijima.

Podsjetimo, Schumacher je 16. lipnja prevezen iz francuske bolnice u bolnicu u Lausanni. Iako je prijevoz na kraju organiziran automobilima, u početku je bolnica u Grenobleu pregovarala sa švicarskom tvrtkom, budući da su Schumachera planirali prevesti helikopterom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna Schumacherova je menadžerica potvrdila da je dio njegove medicinske dokumentacije ukraden te da je kradljivci nude medijima na prodaju za 50.000 eura.

Francuski i švicarski mediji pišu kako tužitelj u Grenobleu, zadužen na cijeli slučaj, pregledava računalo čija je IP adresa povezana sa švicarskom tvrtkom, kojoj je poslana medicinska dokumentacija dok su pregovori o prijevozu bili u tijeku.

Isprva se sumnjalo da je dokumentaciju pokušao prodati netko od zaposlenika bolnice u Grenobleu ili članovi medicinske ekipe koji su naposljetku prevezli Schumachera u Švicarsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara