Svjedočio bivši zaposlenik Hypo leasinga koji je 2009. godine odobrio kredit za kupnju zgrade u Planinskoj: "Znalo se da je vrijednost zgrade prenapuhana!"

Foto: Bruno Konjević/Cropix

NA OPTUŽENIČKU klupu u slučaju Planinska ponovo je sjeo prvooptuženi Ivo Sanader. Tereti ga se da je zajedno sa Stjepanom Fiolićem i Mladenom Mlinarevićem obavio nezakonitu kuporodaju zgrade u Planinskoj. Time su proračun oštetili za najmanje 26,4 milijuna kuna, a Sanadera se tereti i da uzeo više od 17 milijuna kuna provizije.

"Sada smo u fazi iznošenja tužiteljskih dokaza i mislim da je tu još petnaestak svjedoka predviđeno, nakon čega slijede svjedoci obrane. Suđenje je tek započelo, a protegnut će se sigurno i u sljedeću godinu", rekla je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković.

Na suđenju Ivi Sanaderu u slučaju Planinska danas je svjedočio bivši zaposlenik Hypo leasinga, Goran Milašinović, koji je 2009. godine odobrio kredit za kupnju zgrade u Planinskoj. Posvjedočio je da je Ministarstvu regionalnog razvoja kredit bio odobren iako se znalo da je vrijednost zgrade prenapuhana. To su napravili jer su smatrali da se država racionalno ponaša, no Ministarstvo nije podmirivalo obveze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To nas je poprilično začudilo. U nekoliko navrata smo upitali kolege koji su vodili taj predmet, oni su rekli da će to biti vrlo vjerojatno riješeno u roku sljedećih nekoliko mjeseci".

"I jel se to riješilo u tih nekoliko mjeseci?"

"Ne, nažalost, nije", rekao je Milašinović.

Podsjetimo, na posljednjem ročištu je svjedočio bivši direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk koji je bio na čelu firme kad su trebale kupiti spornu zgradu u Planinskoj. Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i previsoke cijene Hrvatske šume na kraju su odustale od kupovine, a zgrada je na koncu kupljena za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja putem leasinga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara