Svjedok na suđenju za Core Mediju: "Šelebaj mi je rekao da se mito isplaćuje Hloverki i Svilanu"

Svjedok na suđenju za Core Mediju: "Šelebaj mi je rekao da se mito isplaćuje Hloverki i Svilanu"

Foto: Damjan Tadić / Cropix

CORE MEDIA isplaćivala je mito Siniši Svilanu i Hloverki Novak Srzić, rekao je na Županijskom sudu u Zagrebu Tonček Mandić, bivši zaposlenik te produkcijske tvrtke.

Mandić tvrdi da je te informacije dobio od svog tadašnjeg šefa Vladimira Šelebaja Selliera. U troškovniku za emisiju "Istraga" jedna od stavki bila je i "Scenarij". Ta stavka je zapravo bio honorar koji se isplaćivao Svilanu, posvjedočio je Mandić.

"Šelebaj mi je rekao da se isplaćuju honorari Svilanu i Novak Srzić"

"Šelebaj mi je nekoliko puta, u opuštenoj atmosferi kada bi se malo i popilo, rekao da je stavka 'Scenarij' zapravo honorar za Svilana", tvrdi Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također dodaje kako su u troškovniku za emisiju "U sridu" postojale stavke "Scenarij 1" i "Scenarij 2". Mandić kaže kako mu je Šelebaj rekao da je jedna od tih stavki bio honorar koji se isplaćivao Novak Srzić, koja je tada radila za Novu TV.

Mandić kaže da nikad nije osobno Svilanu davao novac, ali rekao je da je po Šelebajevom nalogu nekolicini novinara isplaćivao honorare "na crno". Mandić je rekao da ne zna s kim je Šelebaj na Novoj TV pregovarao o otkupu emisija.

Idući tjedan svjedoče Hloverka i Dijana Čuljak

Podsjećamo, Svilanu se sudi zbog optužbi da je od Šelebajeve Core Medije primio 262.000 eura mita. Mandić, koji je danas svjedočio, zajedno sa Šelebajem i još nekoliko osoba optužen je za izvlačenje 9,4 milijuna kuna iz Core Medije, pri čemu je država oštećena za 3,1 milijuna kuna nenaplaćenog PDV-a.

Na sudu su svjedočili i bivši voditelj i urednik emisije "U sridu" Željko Rogošić i kreator "Istrage" Andrej Rora. Obojica su rekli da nisu sudjelovali u pregovorima oko otkupa emisija pa ne zna tko je s Nove TV za to bio zadužen, ali pretpostavljaju da se radilo o Svilanu.

Suđenje se nastavlja 17. i 18. prosinca kada bi trebale svjedočiti Dijana Čuljak i Hloverka Novak Srzić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara