Svjetski je dan bolesnika: U dječju bolnicu na Srebrnjaku uložit će se 48 milijuna eura

Svjetski je dan bolesnika: U dječju bolnicu na Srebrnjaku uložit će se 48 milijuna eura

Foto: Arhiva

U POVODU Svjetskog dana bolesnika zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević posjetila je dječju bolnicu na Srebrnjaku. Tom prigodom pohvalila je rad bolnice i darivala najmlađe bolesnike, a najavljena je i velika investicija u bolnicu.

"Posebno priznanje treba dati svim onim ljudima koji svakodnevno čine život malih pacijenata ugodnjim, lakšim i podnošljivijim u odnosu na bolest koju imaju", istaknula je Pavičić Vukičević.

Ravnatelj bolnice Boro Nogalo zahvalio je na pomoći Grada Zagreba koji je, kako je rekao, stalno uz bolnicu. Također, Nogalo je najavio izgradnju nove zgrade od 15 tisuća kvadrata, vrijedne 48 milijuna eura, što će se financirati iz predpristupnih fondova Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna moderna bolnica, bazično istraživački centar, ali sa puno kliničkih sadržaja gdje će se sva ta primjenjena istraživanja i primijeniti kroz klinički rad. Zamišljena je tako da se ujedini rad bazičara npr. kemičara, biokemičara, biologa i molekularnih biologa zajedno s kliničkim djelatnicima i u takvom zajedničkom radu događala bi se otkrića i pronalasci, a sve na dobrobit djece", naglasio je Nogalo.

Zgrada će imati sedam etaža, svaka s 2 do 2 i pol tisuće kvadrata te biti kompletno opremljena. Ove godine odradit će se priprema projekta, a gradnja bi trebala početi 2014. godine.

"Tu je sad bitna sinkronizacija dječje bolnice Srebrnjak i Grada Zagreba koji će dati jedan dio novca, isto tako Ministarstva znanosti i Ministarstva regionalnog razvoja koji će također morati investirati 20 posto od ukupnog ulaganja. 2014. počinjemo raditi, a 2015. godine je sve gotovo. Ja sam uvjeren da je sad pozitivna klima da se to i ostvari", zaključio je Nogalo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara