Tadić pomrsio račune u Skupštini Vojvodine, u novi klub zastupnika ušao i predstavnik Hrvata

Foto: Guliver Image/Getty Images

U SKUPŠTINI Vojvodine formiran je klub zastupnika Nove demokratske stranke (NDS), u koji su ušli bivši, nezadovoljni članovi Demokratske stranke (DS), među kojima je i zastupnik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Mata Matarić iz Sombora, prenijeli su u ponedjeljak vojvođanski mediji.

NDS je stranka bivšeg lidera DS-a Borisa Tadića koji je uoči nedavnih izvanrednih srbijanskih izbora formirao novu političku organizaciju i u nju uključio veliki broj razočaranih članova DS-a.

NDS je na izborima osvojio 18 mandata u Skupštini Srbije, samo jedan manje od DS-a, i među strankama je koje se spominju kao koalicijski partner u vladi koju će formirati pobjednička Srpska napredna stranka (SNS).

Formiranjem kluba zastupnika NDS-a u Skupštini Vojvodine oslabljena je pozicija DS-a čiji članovi rukovode pokrajinskom vladom.

Od pet zastupnika koji čine novi klub zastupnika NDS-a, četiri su do nedavno bili članovi DS-a, a jedan je iz redova DSHV-a, koji je na prethodnim pokrajinskim izborima nastupio na listi demokrata.

Glasnogovornik DSHV-a Darko Sarić Lukendić izjavio je da je to za njihovu stranku veliko iznenađenje, i da se radi o "svojevoljnom činu" njihova zastupnika.

"Mata Matarić je potpredsjednik DSHV-a. Na posljednjoj, prošlotjednoj sjednici predsjedništva stranke ničim nije nagovijestio ovakvo svoje djelovanje. Iz čega slijedi da je to njegov autonoman i samostalan potez, povučen mimo stranačkih odluka", rekao je Darko Sarić Lukendić, dodajući da će Matarić morati snositi posljdice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara