Tako je govorio Mesić: Niti ja znam previše o glazbi, niti Josipović zna previše o politici

Tako je govorio Mesić: Niti ja znam previše o glazbi, niti Josipović zna previše o politici

Foto: FAH, Screenshot: Index (Knjiga Aleksandra Stankovića)

STJEPAN MESIĆ, bivši predsjednik RH jedan je od snažnih promotora kandidature predsjedničkog kandidata Ive Josipovića.

"Demotiviralo me kada je Grabar Kitarović rekla da će udarati šakom o stol", rekao je Mesić prije mjesec dana te je tako javno dao podršku Josipoviću  tvrdeći da je on dobar političar koji nije napravio "ni jednu stratešku pogrešku".

No, zanimljivo je kako sve do nedavno Mesić baš i nije imao lijepo mišljenje o Josipoviću. Tako je za Josipovića rekao da s njim nema o čemu pričati.

"Niti ja znam puno o glazbi, niti on zna puno o politici", govorio je Mesić. Naime, Mesićeva izjava nalazi se u knjizi novinara Aleksandra Stankovića "Aca i sto faca" gdje ovaj novinar piše o tome o čemu je razgovarao sa svojim gostima prije i nakon emisije "Nedjeljom u dva".Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stanković je tako napisao da je Mesića upitao što misli o predsjedniku Josipoviću, i nalazi li se s njim ponekad.

"Odgovorio mi je da se nađu tu i tamo na ručku, ali da ustvari nemaju o čemu razgovarat", stoji u knjizi.

Važno je napomenuti da su se svi kandidati osim Josipovića u prvom izbornom krugu zalagali za smanjenje troškova Pantovčaka, a što je uključivalo i troškove ureda bivšeg predsjednika. Vjerojatno u tome treba naći odgovor na pitanje o Mesićevoj podršci ili je Josipović zaista u posljednjih godina dana naučio sve o politici.     

Mesić odbrusio nedorečenom Josipoviću

Još prije  dvije godine Josipović je izjavio kako on po završetku svog mandata neće trebati imati vlastiti ured dodajući kako Ured bivšeg predsjednika ima smisla samo ako od 'bivšeg predsjednika očekujemo nešto'. Tada je propitivao treba li Hrvatskoj u vrijeme krize tako raskošan ured bivšeg predsjednika.

Mesić mu nije ostao dužan te je rekao da mu treba Ured jer je za vrijeme svog mandata stekao neprijatelje.

"Naravno, lakše je stjecati bodove na ljestvicama popularnosti nedorečenošću i izbjegavanjem zauzimanja jasnih pozicija, zbog čega neće biti ni neprijatelja. Samo, jesmo li željeli i trebamo li takvog predsjednika?", odbrusio mu je Mesić.

No, danas ni jedan ni drugi ne spominju ovu epizodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara