Tako to radi koncesionar: S 15 na 27 kuna po satu povećali cijenu parkiranja u Zračnoj luci Zagreb

Tako to radi koncesionar: S 15 na 27 kuna po satu povećali cijenu parkiranja u Zračnoj luci Zagreb

Foto: MZLZ.hr

SAT parkiranja u Zračnoj luci Zagreb i to na Parkiralištu P1 i P3 od 18. siječnja stoji nevjerojatnih 27 kuna po satu, dok je cijena parkinga na P2 nešto manja i iznosi 19 kuna po satu. Riječ je o drugom poskupljenju parking karte od kada je u Zračnu luku stigao strani koncesionar.

Prije dolaska koncesionara parking karta bila je 15 kuna za P1 i P3, a za P2 bila je 10 kuna.

Index doznaje: Članovi uprave Zračne luke Zagreb mjesečno zarađuju i do 220.000 kuna

Jedna od prvih konkretnih odluka stranog koncesionara dolaskom na Pleso bila je upravo podizanje cijene sata parkiranja pa je tako prije godinu dana podignuta cijena za tri kune po satu. Iako su prvotno povećanje parking karte u travnju prošle godine popratili posebnim priopćenjem za javnost, to je u slučaju ovog ekstremnog povećanja cijene potpuno izostalo. Na službenim stranicama Međunarodne zračne luke Zagreb nema objašnjenja cijena.

Nove cijene parkiranja vrijede od 18. siječnja, a mnogi su ostali iznenađeni novim cijenama parkiranja u Zračnoj luci.

Zaboravli javiti za poskupljenje

"Započeli smo s radovima na izgradnji novog putničkog terminala. Istovremeno, završili smo modernizaciju postojećeg terminala, zabilježili pozitivne rezultate i to tijekom cijele godine, privukli nove zrakoplovne prijevoznike u Zagreb te osnažili suradnju s postojećima. Radovi na izgradnji novog putničkog terminala idu prema predviđenom planu i sve nam to daje za pravo da s optimizmom gledamo u budućnost projekta koji će svoj puni potencijal dostići upravo otvaranjem novog putničkog terminala, kad i za zagrebačku zračnu luku počinje novo razdoblje - pozicioniranja kao važnog regionalnog čvorišta“, izjavio je Bruno Mazurkiewicz, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb prije samo četiri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O novim cijenama nije govorio.

Cijena karte povećana za 50 do 60 kuna

Novi koncesionar već je prije za 100 posto povećao cijene taksi, odnosno naknada za putnike. Povećana je tako naknada za zaštitu zračnog prometa i putnička taksa u međunarodnom prometu. Povećanje naknada povećalo je cijenu karata u prosjeku za 50 do 60 kuna.

Od prosinca 2013. godine Zagrebačka zračna luka predana u ruke francuskog ZAIC-a koji je dobio 30-godišnju koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala na zagrebačkom aerodromu i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom te pripadajućom infrastrukturom. U izgradnju nove zračne luke Francuzi će uložiti oko 300 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara