Talijanska mornarica preuzela kontrolu nad teretnim brodom s 450 imigranata

Talijanska mornarica preuzela kontrolu nad teretnim brodom s 450 imigranata

Screenshot: YouTube

TALIJANSKE vojne vlasti objavile su da su u moru ispred obale Kalabrije preuzele nadzor nad teretnim brodom s 450 imigranata koji je plutao u kvaru i bez posade, što je drugi takav slučaj u tri dana nakon tragedije moldavskog broda Blue Sky M.

Šestorica pripadnika talijanske obalne straže spuštena su iz vojnog helikoptera na teretni brod i uspjela su preuzeti kontrolu nad brodom koji je posada bila napustila, izvijestila je talijanska ratna mornarica, a prenijela agencija AFP.

Navodno je riječ o Ezadeenu, trgovačkom brodu pod zastavom Sijere Leonea, koji je prevozio oko 450 ilegalnih imigranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Znamo da je isplovio iz turske luke i da ga je napustila posada", rekao je za televiziju SkyTg24 glasnogovornik talijanske obalne straže Filippo Marini, citira Reuters.

"Kad smo se približili brodu i zapitali za status, migrantica na brodu odgovorila je 'Sami smo, nema nam tko pomoći", rekao je i dodao da je brod ostao bez goriva.

Talijanske zračne strane primijetile su brod noću na petak, oko 65 kilometara od jugoistočne talijanske obale na ulazu u Jadransko more kako bespomoćno pluta nošen olujnim nevremenom.

To je već drugi takav slučaj nakon tragedije moldavskog broda Blue Sky M na kojem je izbio požar i usmrtio najmanje 13 putnika od gotovo 770 imigranata. I moldavski brod napustila je posada, a u utorak ga je preuzela talijanska mornarica. Prema izvješćima obalne straže, da nije bilo intervencije talijanske mornarice, brod bi se razbio o stijene, a stotine putnika, među kojima su bila dvojica hrvatskih državljana ne bi bile spašene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara