Težak propust u šibenskoj bolnici? "Majka mi je pala u komu jer je osam dana nisu liječili"

Težak propust u šibenskoj bolnici? "Majka mi je pala u komu jer je osam dana nisu liječili"

Foto: Google Street View

75-GODIŠNJA Lj.Z. upala je u komu zbog teškog propusta liječnika u šibenskoj Općoj bolnici, ispričala je za Šibenski portal njena kćer M.Š.

Tvrdi da je njena majka došla na Hitan prijem šibenske bolnice zbog visokog tlaka i obilnog povraćanja, te da je liječnicima trebalo osam dana da počne s terapijom, iako joj se stanje iz dana u dan pogoršavalo. Pritom se radi o ženi koja je već preboljela blagi moždani udar.

Liječnici su joj tek osmi dan, tvrdi Šibenčanka M.Š., napravili CT pregled glave zato što CT uređaj u bolnici nije radio. Kad je CT napokon obavljen u privatnoj poliklinici, ustanovljeno je da 75-godišnjakinja ima teški moždani udar u dijelu centra za ravnotežu.

Ubrzo nakon toga pala je u komu, a zatim i oboljela od teške upale pluća. Obitelj 75-godišnjakinje krivi liječnike. Uvjereni su da se 75-godišnja Lj.Z. danas ne bi borila za život samo da je CT pregled obavljen na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu joj ni rekli da joj je majka pala u komu

"Ovdje nije problem u neadekvatnom ili nesavjesnom liječenju jer liječenja uopće nije bilo, kao ni terapije uopće! Mi bi shvatili da je došlo do komplikacija prilikom liječenja, no naša majka tijekom osam dana nije primala nikakvu terapiju osim svoje redovne terapije za visoki tlak i infuzije za smirivanje povraćanja", tvrdi M.Š.

Po dolasku u bolnicu M.Š. je odmah, kako kaže, internisticu pitali je li u pitanju moždani udar. Najprije su joj rekli da "za sada nema takvih naznaka", a kasnije dodali da će to "ustanoviti frajer neurolog koji ju je pregledao".

Isti taj neurolog, kaže M.Š., tvrdio je da CT uopće nije potreban, ali je na kraju ipak poslao njenu majku na pregled u privatnu polikliniku. Stanje joj se u međuvremenu pogoršalo, o čemu liječnici, kako kaže M.Š., članove obitelji nisu ni obavijestili.

"U petak u 13 sati dolazim u posjetu majci i doživljavam – šok. Majka mi bez svijesti leži na krevetu otvorenih i izvrnutih očiju prema gore. Nitko me ne upozorava, na odjelu nema ni doktora ni medicinskih sestara. Pronalazim jednu sestru i pitam je gdje je doktor zadužen za moju majku, ona odgovara da je na bolovanju te da ga mijenja doktorica koja je pak otišla kući. Počinjem plakati i skričati, molim da mi se netko obrati. U svoju ambulantu me poziva treći neurolog. On mi govori da je CT pokazao da je moja majka imala moždani udar koji se razvio u teži te je pala u komu", tvrdi M.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara