Thompson: Načelnik policije mi je dozvolio da vozim bez kacige; Policija: Nitko ne može odobriti kršenje zakona!

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

MARKO PERKOVIĆ THOMPSON kažnjen je zbog nenošenja kacige na motoru i zbog vožnje djeteta prilikom okupljanja u Čavoglavama, javlja portal Tris. Thompson će zbog te vožnje morati platiti 1500 kuna kazne. Tisuću kuna odnosi se na nenošenje kacige, a 500 kuna za dijete staro manje od 12 godina. Zanimljivo je da zbog prekršaja Thompson nije zaustavljen niti isključen iz prometa, odnosno defilea, nego je prekršajna prijava sastavljena, kako to kažu u PU Šibensko-kninskoj, na temelju neposrednog opažanja.

"Procjena policajaca je bila da bi se zaustavljanjem kolone motorista napravila veća šteta, a to se svakako željelo izbjeći", izjavila je glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor za portal Tris.

Prema priopćenju iz PU Šibensko-kninske, Thompson nije jedini toga dana, na putu do Čavoglava i natrag, bio u prekršaju. Do sada je evidentirano i identificirano ukupno osam prekršaja i sedam prekršitelja, a policija i dalje utvrđuje identitet ostalih motorista koji su u defileu vozili bez kacige.

Thompson: Imao sam dogovor s načelnikom policije!

No, Thompson je u razgovoru za Večernji list kazao kako ne zna da je kažnjen, te da je policija izigrala dogovor! Naime, on tvrdi da se dogovorio s načelnikom Policijske uprave Drniš Antom Čavčićem te da su svi policajci znali da motociklisti mogu taj dan u Čavoglavama voziti motor bez kaciga. "Pa i kolonu bajkera predvodio je policajac na motoru", dodaje Thompson.

PU šibensko-kninska: Nitko ne može odobriti kršenje zakona

Index je poslao upit PU šibenskoj-kninskoj vezano za Thompsonove navode da je imao dogovor s policijom da u Čavoglavama mogu voziti motocikle bez kaciga.

"Obavještavamo Vas da nitko ne može odobriti kršenje zakona, a što potvrđuje i postupak policije tijekom javnog okupljanja u Čavoglavama.", odgovorila nam je glasnogovornica tamošnje policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara